Over Fran

In het Vlaams parlement

Ik noem me in eerste instantie een generalistische informatiearchitecte die vraagstukken aanpakt door ze overzichtelijker en hanteerbaarder te maken. Ik duik in de inhoud, studeer, verbind de informatie met inzichten uit andere kennisvelden, van psychologie tot technologie, en verwerk dat tot teksten lezingen of zelfs oplossingen met bevattelijke modellen, vernieuwende middelen en vlot geschreven teksten.

Op die manier ben ik ook gespecialiseerd geraakt in gedragsverandering en belevingscommunicatie. Op zoek naar de meest effectieve insteken om attitudes en gedrag te beïnvloeden, goot ik alle inzichten die ik vond en had opgedaan op vlak van communicatie, beleving, storytelling en gamification in het gesmaakte 7E-model (gedrag) en het ELVIS-model (beleving). Ik ontwikkel beleids- en communicatiestrategieën en blijft sleutelen aan methodieken voor effectief beleid. 

De langere versie

Ovum Perplexicorum is mijn éénvrouwsbedrijfje. Je kunt bij me terecht voor strategie, concept- en contentontwikkeling. Ik denk met je mee over manieren waarop je mensen in beweging kunt zetten, belevingen kunt bieden, kunt motiveren en inspireren.
Daarvoor ontwikkelde ik de voorbije jaren overigens meerdere modellen, waarvan het 7E-model (gedragsverandering) en het Elvis-model (beleving) de bekendste zijn. Die eerste werd trouwens intussen door de Vlaamse regering het beleidsplan Algemeen Regeringsbeleid naar voor geschoven in als opzet tot effectievere overheidscommunicatie en beleidsontwikkeling.
Wil je die opensource-modellen ook zelf gebruiken, dan helpen mijn 7E-collega’s en ik je graag verder met uiteenzettingen en workshops.

Van begin tot ei

De route tot Ovum Perplexicorum is op zijn minst kronkelig te noemen. Opgeleid als onderwijzeres ging ik achtereenvolgens en vaak tegelijk aan de slag als showroomverkoopster, juridisch redactrice, copywriter, hoofd- en eindredactrice bij Vlaamse televisiezenders, ghostwriter, concept- en contentontwikkelaar voor bedrijven als Electrolux, HP, Nokia en Apple (via diverse reclamebureau’s), imagineer en ontwerpster van tentoonstellingen en belevingen, spelontwerper, woordvoerster van de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel çavaria, jeugdauteur, social marketeer en stratege.

Dat klinkt als een onsamenhangend geheel, maar zelf ervaar ik het als verschillende facetten van die ene vraag: hoe raak je mensen en motiveer je ze om mee te stappen in je verhaal? Mijn uitgebreide parcours zorgt er net voor dat ik de verschillende middelen bleef verkennen en vraagstukken vanuit veel hoeken blijf bekijken.

De onderstaande periodieke tabel geeft een overzicht van mijn carrière aan de hand van enkele verwezenlijkingen, jobs en interesses. Best gevuld, lijkt het me zo.

cv als periodieke tabel

Enkele klanten door de jaren heen

Apple Benelux, Beaufort, Çavaria, De Maakbare Mens, De Lijn, De Wakkere Burger, Endemol, Faro, Fiat, Focus/WTV, Gemeente Izegem, Gemeente Neerpelt, Gemeente Wevelgem, HoWest, HP Europe, Koning Kevin, Kom op tegen Kanker, Kortom, Logo’s, Neos, Nemo, Nokia EMEA, Provincie Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Vlaams-Brabant, Provincie Limburg, Socius, Stad Aalst, Stad Antwerpen, Stad Brugge, Stad Genk, Stad Gent, Stad Oostende, Stad Roeselare, STIB-MIVB, Studio Regie, Telenet, Tinker Imagineers, Tuvalu Media, Vlaamse overheid (Kanselarij, Diversiteitsdienst, Toerisme, Vermeercentrum, VMM, VLM, AZG, AGO, ABB, ESF, VSV, WSE), VLK, VRT, VT4, VTM…

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Eén gedachte over “Over Fran”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.