Over Fran

Overtuigd dat informeren zelden volstaat om attitudes en gedrag te beïnvloeden, onderzocht ik het voorbije decennium wat effectieve insteken voor gedragsverandering zijn. Door inzichten en expertises op vlak van communicatie, beleving, storytelling en gamification te combineren, ontwikkelde ik in 2009 het 7E-model. Ik begeleid en adviseer overheden en non-profitorganisaties die met dat praktisch werkkader aan de slag willen gaan om effectiever beleid en communicatie uit te werken.

De langere versie

Ovum Perplexicorum is mijn éénvrouwsbedrijfje. Je kunt bij me terecht voor strategie en content. Ik denk met je mee over manieren waarop je mensen in beweging kunt zetten, belevingen kunt bieden, kunt motiveren en inspireren.
Daarvoor ontwikkelde ik de voorbije jaren overigens meerdere modellen, waarvan het 7E-model (gedragsverandering) en het Elvis-model (beleving) de bekendste zijn. Die eerste werd trouwens intussen door de Vlaamse regering het beleidsplan Algemeen Regeringsbeleid naar voor geschoven in als opzet tot effectievere overheidscommunicatie en beleidsontwikkeling.
Wil je die opensource-modellen ook zelf gebruiken, dan helpen mijn 7E-collega’s en ik je graag verder met uiteenzettingen en workshops.

Van begin tot ei

De route tot Ovum Perplexicorum is op zijn minst kronkelig te noemen. Opgeleid als onderwijzeres ging ik achtereenvolgens en vaak tegelijk aan de slag als showroomverkoopster, juridisch redactrice, copywriter, hoofd- en eindredactrice bij Vlaamse televisiezenders, ghostwriter, concept- en contentontwikkelaar voor bedrijven als Electrolux, HP, Nokia en Apple (via diverse reclamebureau’s), imagineer en ontwerpster van tentoonstellingen en belevingen, spelontwerper, woordvoerster van de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel çavaria, jeugdauteur, social marketeer en stratege.

Dat klinkt als een onsamenhangend geheel, maar zelf ervaar ik het als verschillende facetten van die ene vraag: hoe raak je mensen en motiveer je ze om mee te stappen in je verhaal? Mijn uitgebreide parcours zorgt er net voor dat ik de verschillende middelen bleef verkennen en vraagstukken vanuit veel hoeken blijf bekijken.

De onderstaande periodieke tabel geeft een overzicht van mijn carrière aan de hand van enkele verwezenlijkingen, jobs en interesses. Best gevuld, lijkt het me zo.

periodiek

Maar misschien hou je niet van uitpluiswerk, en wil je me gewoon bezig horen. Dan is dit misschien meer voor jou:

 

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s