Een vlotte gids langsheen Behavioral Economics

vuurtoren

Net voor de vakantie in zweetdruppels uitbrak, gaf de Behavioral Economics Group haar tweede handige gids tot de gedragswetenschappen uit. The Behavioral Economics Guide 2015’ is een heerlijk naslagwerk over Behavioral Economics, de wetenschap op het kruispunt van economie, psychologie en sociologie waaraan zowel ‘nudging’ als het ‘7E-model’ schatplichtig zijn.
De gratis gids schetst in heldere artikels de huidige stand van zaken en de kloof tussen theorie en praktijk,
vult die aan met enkele toegepaste inzichten over merkbeleid, klantenrelaties en de toekomst van het werkveld zelf.

Gouden Lijsten

Maar de echte schat zit tussen die artikels in verborgen. De auteurs stelden een bijzonder handige woordenlijst samen van de meest gebruikte BEGuide20153gedragswetenschappelijke termen. Wat is ‘hedonic adaptation’ ook al weer? Hoe verschilt de ‘hyperbolic discounting’-theorie ook al weer van de ‘time discounting’-theorie? Welke utilities onderscheiden we zoal?…
Bovendien biedt de gids een omvangrijke bronnenlijst waarmee je vlot de donkere wintermaanden kunt overbruggen: Welke TED-talks moet je gezien hebben? Welke magazines hou je best bij? En waar vind je de beste opleidingen? De nieuwe opleiding die dit najaar in Gent wordt opgestart, staat er nog niet bij,
maar dat lukt vast wel in de volgende editie.

En het allerleukste is dat je de gids gewoon gratis kunt downloaden.
Ik heb hem alvast een prominente plaats op mijn iPad gegeven.
Veel lees- en naslagplezier!

Auteur: Fran Bambust

Factotum: imagineer, stratege, concept & content developer, auteur van het 7E-model en jeugdboeken als Plafondmeisje.